TÉMA Omrzliny

Nejnovější články k tématu Omrzliny

  • Pozor na mráz

    Zdroj: Isifa/Thinkstock

    Před mrazy, které v těchto dnech venku panují, je třeba se dobře chránit. Mrazy přinášejí nebezpečí omrzlin, které nesouvisí jen s horskými oblastmi. Mráz může udeřit na každého z nás. Následky nemusí zůstat jen u ztuhnutí a brnění postižené oblasti, omrzliny způsobují i trvalé postižení. Jak mráz působí a jak se proti němu vhodně bránit? Celý článek

    Omrzliny

  • Pozor na podchlazení

    Pozor na podchlazení

    Poškození chladem vzniká v důsledku snížení teploty organismu, při kterém dochází buď k místnímu poškození (omrzliny) nebo k celkovému prochladnutí (podchlazení). Podchlazení (hypotermie) zvyšuje toleranci organismu k zástavě krevního oběhu a snižuje spotřebu kyslíku ve tkáních. Při podchlazení dochází ke zpomalení tepu a dechu až k úplné zástavě. Celý článek

    Omrzliny

  • Hřejivé gelové polštářky a jejich všestranné použití

    Hřejivé gelové polštářky a jejich všestranné použití

    Zima nám tentokrát maximálně dokazuje svoji moc, užíváme si sněhových nadílek, ale také mrazivých dní a nocí. Rukavice, čepice, teplé ponožky a šály, to vše patří ke každodennímu oblékacímu rituálu, ale víte, čím se zahřejete ještě víc? Celý článek

    Relaxace a wellness, Sport a relaxace, Zimní sporty, Bolest a další příznaky, Bolesti zad, Nemoci a léčba, Omrzliny


Omrzliny patří do témat

Adresář

Omrzliny ptejte se v poradně

Diskutujte na téma Omrzliny

Píšeme jinde
  • Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Recept na živáňskou pečeni krok za krokem

    Živáňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.

  • Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Recept na slaný špagetový koláč krok za krokem

    Vyzkoušejte tip na rychlý oběd či večeři. Špagetový koláč s balkánským sýrem, špenátovými lístky a čerstvými bylinkami dobře chutná, zasytí a není náročný na suroviny.



Zdravě.cz na Facebooku